Διαδικτυακά μαθήματα

Η εκπαίδευση του μέλλοντος..

Διαδικτυακά μαθήματα σε μαθητές όλων των Τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου και για όλα τα διδακτικά αντικείμενα πραγματοποιεί το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Νάνος αξιοποιώντας τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση μαθητών από απομακρυσμένες νησιωτικές, ορεινές και πεδινές περιοχές του νομού αλλά και από αστικές περιοχές του Βόλου και άλλων νομών..

Μαθήματα μέσω διαδικτύου

Το επόμενο βήμα ήταν η αξιοποίηση της τεχνολογίας. Εισάγουμε την ψηφιακή καινοτομία στην διδασκαλία κάνοντας διαδικτυακά μαθήματα για όλα τα διδακτικά αντικείμενα των Τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου μέσα από συνεργασία που έχουμε με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.Τα μαθήματα επικεντρώνονται κυρίως σε μαθητές που έχουν δυσκολία μετακίνησης, όπως αυτούς που διαμένουν στα νησιά των Σποράδων, σε απομακρυσμένες ορεινές και πεδινές περιοχές της Μαγνησίας, αλλά και αυτούς που διαμένουν σε αστικά κέντρα, αλλά δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν εκτός σπιτιού για διάφορους λόγους, όπως, επειδή οι γονείς τους μπορεί να εργάζονται».

Πολλαπλά τα οφέλη

Αναφερόμενος στα οφέλη των διαδικτυακών μαθημάτων επισήμανε πως «μειώνονται οι αποστάσεις και ο μαθητής δεν χάνει χρόνο για να μετακινηθεί, ούτε έχει οικονομικό κόστος για την μετακίνησή του. Επίσης υπάρχει ευέλικτο πρόγραμμα διδασκαλίας και μπορεί ο μαθητής να κάνει για παράδειγμα τρεις συνεχόμενες ώρες μαθημάτων στο σπίτι με τα απαραίτητα βέβαια διαλείμματα.. Επίσης, όσες δράσεις πραγματοποιεί το φροντιστήριο, όπως εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τις παρακολουθούν διαδικτυακά και οι μαθητές».

Ο εξοπλισμός

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο μαθητής αυτό που χρειάζεται να έχει στο σπίτι του για να γίνουν τα διαδικτυακά μαθήματα, είναι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, η σύνδεση με το ίντερνετ και το πρόγραμμα skype που υπάρχει δωρεάν στο ίντερνετ.
Εξηγώντας την διαδικασία υλοποίησης του διαδικτυακού μαθήματος είπε πως «στο φροντιστήριο έχουμε μια ειδική πλατφόρμα, όπου ό,τι γράφω με τον στυλό μου στον πίνακα, αυτό αυτόματα μεταφέρεται στην οθόνη του υπολογιστή του παιδιού. Επίσης βλέπουμε τις απαντήσεις στις ασκήσεις του μαθητή και οι σημειώσεις του φροντιστηρίου αποστέλλονται με e-mail. Τα μαθήματα είναι «live» και για τον έλεγχο της επίδοσης του παιδιού υπάρχει συχνότατη επικοινωνία με τους γονείς».

Μικτές τάξεις  και ατομικά

Ο μαθητής μπορεί να κάνει το διαδικτυακό του μάθημα ατομικά με τον καθηγητή ή να ενταχθεί σε μια μικτή Τάξη. Δηλαδή την ώρα που οι μαθητές βρίσκονται στο φροντιστήριο και παρακολουθούν το μάθημα διά ζώσης, την ίδια ώρα υπάρχει στη σύνδεση μέσω ίντερνετ ο μαθητής από το σπίτι του και συμμετέχει στην διδασκαλία.

Δωρεάν Μάθημα

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να παρακολουθήσεις ένα ΔΩΡΕΑΝ μάθημα.

Μοιραστείτε αυτή την σελίδα :